Egyesületünk célja a magyar sajtkultúra fejlesztése. Tevékenységünkkel szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy szerte az országban egyre jobb minőségű sajtok készüljenek és a magyar sajtok elismertsége minél inkább növekedjen a fogyasztók körében.
“Egyszer egy olasz mesterbíra megjegyezte, hogy a mester fokozatú minősítés elérésekor jött rá, hogy minél többet olvas és tanul a sajtokról, minél több sajtot kóstol,
A tavalyi rendezvény sikerének köszönhetően idén is megrendezésre kerül a Nógrád-megyei Sajtvásár és Sajtverseny Béren. A sajtverseny különlegessége, hogy idén kistermelők és hobbi sajtkészítők nevezhetnek
avagy Kovács László, Kerekesné dr. Mayer Ágnes és Dr. Kovács Gyöngyi beszámolója a „Salon duFromage” eseményről Egyre több magyar tejipari szakember látogat el az évente
A Magyar Sajtkészítők Egyesülete a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács támogatásával ismét sajtbíráló képzést indít. A képzés elsősorban a sajt