Intenzív továbbképzés Carlo Piccoli vezetésével

Kurzus tervezett időpontja: 2021. május 13-16. (csütörtök-vasárnapig)

Helyszín: Paraszt Sajt Sajtüzeme (2330 Dunaharaszti, 0187/203)

A kurzus ára: 1200 EUR (mely a képzés teljes költségét tartalmazza) 

Tematika

1.nap /
Lágy, gorgonzola jellegű penészes sajt, majd ennek a kicsit keményebb változatának készítése
A sólé megfelelő előállítása
Elméleti oktatás

2.nap/
Az ún. “szétesett” tésztájú (Asiago jellegű) sajt készítése, majd ennek a fűszeres változatai
A penészes sajtok kezelése, szikkasztása, sózása (1. rész)
Elméleti oktatás

3.nap/
Puha Caciotta sajt készítèse , majd annak egy másik olasz verziója
Penészes sajtok kezelése (2. rész) és a “szétesett” sajtok sózási technikája

4.nap/
Keményebb tésztájú sajt (Montasio típusú) készítése, ennek különböző formázási lehetőségei
Elméleti oktatás
Az összes oktatott sajt protokolljának elkészítése, írásba foglalva.

A tanfolyam minden reggel 9.30-kor kezdődik és délután 16.30-kor végződik. Csak egy egészen rövid ebédszünetet iktatunk be, ami maximum 20-30 perces lehet.

A továbbképzésen tolmácsot biztosítunk.

A tanfolyamra max. 12 fő jelentkezését tudjuk elfogadni. (a regisztrációnál előnyt élveznek a 2021. évre érvényes tagdíj befizetéssel rendelkezők)