Egyesületünk célja a magyar sajtkultúra fejlesztése. Tevékenységünkkel szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy szerte az országban egyre jobb minőségű sajtok készüljenek és a magyar sajtok elismertsége minél inkább növekedjen a fogyasztók körében.
Kurzus tervezett időpontja: 2021. május 13-16. (csütörtök-vasárnapig) Helyszín: Paraszt Sajt Sajtüzeme (2330 Dunaharaszti, 0187/203) A kurzus ára: 1200 EUR (mely a képzés teljes költségét tartalmazza)
Idén 6. alkalommal szervezi meg az amerikai Oldways Cheese Coalition a nemzetközi Nyerstejes Sajtok Világnapját. Ezen a napon ünnepeljük a hagyományosan nyerstejből készült sajtokat és azok készítőit.
A Tartiflettet az 1980-as években találták ki a francia alpokban fekvő Haute-Savoie régió szakácsai, annak érdeklében, hogy ily módon is népszerűsítsék a régió híres sajtját,