Haladó kecskesajt képzés (tagok) – Luc Mertz
90.000Ft
Leírás
Időpont: 2025. április 26-27.
Előadó: Luc Mertz, Kutató- és Tanüzem Hohenheim Egyetem, Stuttgart
Elmélet 1.: A kecsketej feldolgozásának elmélete, Higiénia a tejtermelésben, a kecsketej összetétele, klasszikus kecskesajtok, az üsttejjel szemben támasztott követelmények, a üsttej minőségének értékelése.
Gyakorlat: Friss-, Lágy-, Félkemény kecskesajtok készítése
Elmélet 2.: A kecsketej feldolgozásának elmélete, érlelési és savanyítási kultúrák, a kecsketejes sajtkészítés sajátosságai, sajtérlelés / sajtápolás
Gyakorlat, közös értékelés: különböző kecskesajtok közös értékelése a hibák megvitatásával (kérjük, hozzák magukkal a saját sajtmintáikat, a sikeres és a hibás sajtokat egyaránt).
A tréning ára: 120.000 Ft, egyesületi tagoknak 90.000 Ft